Nieuws
Laatste Nieuws:

Cultureel Platform Appingedam
Leader
Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen
Gemeente Appingedam
Provincie Groningen
Deksels Kunstzinnig
Henk Bleker
Will Meeder
Stichting Kronkels door Fivelingo
Stichting J.B. Scholtenfonds
VSB Fonds
SNS Fond Eemsmond
Univé
Groningen Seaports
De Noordelijke Kunsthof (lid CPA)
Museum Stad Appingedam ( Lid CPA)
Nicolaïkerk Appingedam (lid CPA)
Filmliga Delfzijl (lid CPA)
Museum Møhlmann (lid CPA)
Essent
IVAK (lid CPA)
Openbare Bibliotheek Appingedam
Rabo Bank
Nieuwe Appingedammer Handelsvereniging
ASWA Appingedam (lid CPA)
VVV Appingedam (lid CPA)
Maarten Burggraaff
Appingedam in Beeld
Elles Bulder
Visions of the North

Nieuws

<< Saxofoonquintet Opus 5Pushin Wood Soundsystem >>

Shady Lane
Lawn
Diastole

Shady Lane, Lawn en Diastole

woensdag, 25 juni 2008


Stichting Subtunes-podium (Pop Podium Delfzijl) is een initiatief van een aantal muziekliefhebbers dat een ontmoetingsplek wil creëren voor mensen die van hedendaagse popmuziek houden en wil een podium voor bands aanbieden. Via Subtunes treden tijdens 'Het Geheim' de volgende drie bands op: 


SHADY LANE
Alternatieve rockband Shady Lane vindt zijn oorsprong in Makkinga, een klein dorpje in Zuidoost Friesland. Vanaf 2000 is de band zich uitsluitend gaan richten op eigen werk. Flinke spanningsbogen, melancholie,verrassende melodieën en dynamiek zijn sleutelwoorden voor deze rockband. De band werkt hard aan een eigen geluid en het perfectioneren van de live-act. De laatste EP 'Closer', opgenomen in studio Lucan en geproduceerd door Hans Elmers, is weer een stap dichterbij de wens om ooit een volwaardige "full length" te produceren.
'Closer' is toegankelijker dan zijn voorganger. De composities zijn meer uitgewerkt, de songstructuur meer to the point en de productie is hard maar transparant. Tevens is de band gaan experimenteren met toetsen, om het geheel hier en daar nog intenser te maken. Bij een experiment zal het niet blijven, want eind 2007 lijft het trio een toetsenist in. Thijs Kooi is de nieuwe man op toetsen.
Bescheiden, maar zelfverzekerd bewandelt de band zijn ongeplaveide pad. De band groeit als eenheid, straalt gedrevenheid uit en is gemotiveerder dan ooit.

Kijken/luisteren kan op de website van Shady Lane 


LAWN
"....... Het vijftal muzikanten beet zich vast in een plaat die het bewijs moest gaan worden dat de voorliefde voor extremen geen belemmering vormt voor het schrijven van goede popsongs. Na maanden werk was de missie geslaagd: nummers waren minuten korter dan voorheen en er waren zowaar ´catchy´ refreinen terwijl de minieme klanken, of juist apocalyptisch-muzikale catharsissen niet waren opgeofferd."

"De gitaren zetten de toon en de zang volgt, in plaats van andersom, en dankzij de Engelse producer Phil Vinall klinkt het beter dan voorheen. Lawn excelleert vooral wanneer de band de tijd neemt en de gitaren op avontuur gaan." Menno Pot, Volkskrant (4/5)

"De band klinkt toegankelijker dan ooit. (…) En omdat de melancholie gelukkig is gebleven, zorgt Silver regelmatig voor kippenvel. Hun tienjarig bestaan kan niet beter gevierd worden." Peter van der Wijst, Fret

"Lawn heeft zich op strategische punten ontwikkeld. Zo klinkt de boel opvallend gefocust, is de zang ineens stukken helderder en lijken afgeronde songs belangrijker [dan voorheen]." Erik van den Berg, OOR

En dan kan je op je lauweren gaan rusten. Of je kan, zoals Lawn, het zekere voor het onzekere kiezen en een eigen concept bedenken: Safe Haven. En zo zal Lawn zich met gemak nog eens tien jaar bewijzen als die vreemde maar vooral hardwerkende en muzikaal altijd spannende eend in de bijt. Mis ze niet!

Kijken/luisteren kan op de website van Lawn 


DIASTOLE
Diastole is een alternative rock band met noise invloeden, uit Groningen. Diastole bestaat sinds 1997 en heeft veel verschillende bezettingen en namen gekend. Sinds een paar jaar is de rust in de bezetting en een definitieve naam eindelijk gekomen en heet de band nu, voor eens en altijd, Diastole. De bezetting van Diastole bestaat uit Arjen Roffel (gitaar en zang), Reid van der Velde (basgitaar) en Stephen Luters drums). Diastole staat bekend om haar energieke, explosieve optredens die gekenmerkt worden door een agressieve manier van spelen gecombineerd met het misbruiken van apparatuur. Diastole vind dat er simpelweg niets mooier is, dan een versterker die op ontploffen staat, doordat deze en andere instrumenten constant tot het uiterste van hun kunnen gedreven worden. Met explosieve, energieke drums, scheurende, pompende basgitaar, schreeuwende, met distortion doorweekte gitaar en melodramatische, gekwelde zang is Diastole een van de laatste bands die zwaar beïnvloed is door de vroege tot midden jaren negentig “Seattle grunge scene”.
Diastole is momenteel druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers en vooral druk bezig met optreden. De plannen zijn om in de loop van dit jaar weer de studio in te gaan om een aantal van deze nieuwe nummers op te nemen en in wat voor vorm dan ook uit te brengen.

Kijken/luisteren kan op de website van Diastole

Locatie en tijd:
Vrijdag 29 augustus 2008, van 20.00 tot 23.00 uur, Mercuriuspodium bij de Nicolaïkerk, Wijkstraat. 


Kijk voor meer informatie ook op de wesbsite van Subtunes (Pop Podium Delfzijl).