Nieuws
Laatste Nieuws:

Cultureel Platform Appingedam
Gemeente Appingedam
Leader
Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen
Provincie Groningen
Deksels Kunstzinnig
Henk Bleker
Will Meeder
VSB Fonds
Stichting Kronkels door Fivelingo
Stichting J.B. Scholtenfonds
SNS Fond Eemsmond
Univé
Groningen Seaports
De Noordelijke Kunsthof (lid CPA)
Museum Stad Appingedam ( Lid CPA)
Nicolaïkerk Appingedam (lid CPA)
Filmliga Delfzijl (lid CPA)
Museum Møhlmann (lid CPA)
Rabo Bank
Essent
IVAK (lid CPA)
Openbare Bibliotheek Appingedam
Nieuwe Appingedammer Handelsvereniging
ASWA Appingedam (lid CPA)
VVV Appingedam (lid CPA)
Maarten Burggraaff
Appingedam in Beeld
Elles Bulder
Visions of the North

Nieuws

<< Live-uitzending Havenstad FMSaxofoonquintet Opus 5 >>

Meer foto's: zie link onder aan deze pagina.

Visions of the North

zondag, 29 juni 2008


Meervoudig theaterspektakel 

Visions of the North: hedendaagse mythologie
Stichting Visions of the North bestaat uit een internationale groep kunstenaars, theatermakers, musici en bedrijven die hun basis hebben op het Groninger platteland. Samen vormen zij een platform en creëren vandaar uit theater, film en kunstproducties. Vanuit verschillende individuele standpunten en disciplines ontstaat de gezamenlijke kunst.

Het theaterstuk ‘De Alchemist’, speciaal geschreven voor de Kunst- & Cultuurdagen van Appingedam, is een wezenlijk onderdeel van het driedaags evenement. Optredens zijn er zowel op vrijdag als op zaterdag, maar 'De Alchemist' bereikt aan het eind van de zaterdagavond rond de Nicolaïkerk zijn zinderende climax…!
 

Rondgang door het centrum
De meerdaagse optredens van Visions of the North in Appingedam verbinden alle aanwezige mysterieuze aspecten van 'Het Geheim'. De groep van Peter Schudde maakt gebruik van de vier elementen: water, lucht, aarde en vuur. Het theaterspektakel ‘De Alchemist’ is gebaseerd op de dit jaar opgedoken verhalen over een Geheim van Appingedam.....! (Lees het hele verhaal hier op De Mythe van het Geheim.)
In het theaterstuk doen de ‘de vreemdeling’ en zijn helpers hun intrede in Appingedam op vrijdag de 29e augustus. Op zoek naar ‘mysterieuze krachtvelden op de kruisingen der lijlijnen en via geheimzinnige rituelen proberen zij de aardkrachten te activeren die de vreemdeling nodig heeft om zijn nobele werk te verrichten'.

Opening Expositie
De tocht van ‘de vreemdeling’ voert door de stad o.a. naar galerie De Noordelijke Kunsthof waar de expositie ‘Vooruitgang door merg en been’ van beeldend kunstenaars Peter Schudde & Delunabitch (Manon Schuurman) op vrijdagmiddag 29 augustus om 14.00 uur geopend wordt. (Peter en Delunabitch maken deel uit van platform Visions of the North). 

Ontknoping
Op zaterdag 30 augustus zal ‘de vreemdeling’ een centrale plaats in de historische binnenstad kiezen voor het bouwen van zijn alchemistische laboratorium. Zijn doel is: de krachten van hemel en aarde bundelen en beginnen aan zijn grootse werk!
Het publiek maakt dan kennis met het volk van Appingedam uit lang vervlogen tijden, de ‘Natvoeten’ en de ‘Omkeerders’, die elkaar vóór de komst van de vreemdeling naar het leven stonden. Na de komst van ‘de vreemdeling’ vertoefden beide groepen maar wat graag in de buurt van deze mysterieuze verschijning en ze wilden zelfs beiden bij de dam en ‘de vreemdeling’ blijven wonen! De aanwezigheid van ‘de vreemdeling’ bleek een zaligmakende invloed op de mensen te hebben.

Maar …. aan het eind van de zaterdagavond komt het theaterspektakel tot een verrassende en explosieve ontknoping, waarin uiteraard de vier elementen een prominente rol spelen.


Meer informatie: 
www.visions-of-the-north.org
www.peterschudde.nl
www.denoordelijkekunsthof.nl

Voor foto's van eerdere optredens van Visions of the North, kijk op de fotopagina.


Locatie en tijd:

Vrijdag 29 augustus, vanaf 13.00 uur, route langs diverse locaties o.a. Noordelijke Kunsthof.
Zaterdag 30 augustus, opnieuw meerdere optredens overdag. Afsluitend spektakelstuk 22.00 - 23.00 uur, pleinen en plantsoen bij de Nicolaïkerk.
  

Zie ook: Programma