Nieuws
Laatste Nieuws:

Cultureel Platform Appingedam
Gemeente Appingedam
Leader
Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen
Provincie Groningen
Deksels Kunstzinnig
Henk Bleker
Will Meeder
VSB Fonds
Stichting Kronkels door Fivelingo
Stichting J.B. Scholtenfonds
SNS Fond Eemsmond
Univé
Groningen Seaports
De Noordelijke Kunsthof (lid CPA)
Museum Stad Appingedam ( Lid CPA)
Nicolaïkerk Appingedam (lid CPA)
Filmliga Delfzijl (lid CPA)
Museum Møhlmann (lid CPA)
Rabo Bank
Essent
IVAK (lid CPA)
Openbare Bibliotheek Appingedam
Nieuwe Appingedammer Handelsvereniging
ASWA Appingedam (lid CPA)
VVV Appingedam (lid CPA)
Maarten Burggraaff
Appingedam in Beeld
Elles Bulder
Visions of the North

Nieuws

<< Open!Topacts om zéker niet te missen! >>


Geheimzinnige kist verschijnt op kerkplein

donderdag, 28 augustus 2008


En plots stond hij daar. Midden op het kerkplein naast de Nicolaïkerk verscheen woensdag een enorme kist. Het moet tijdens de schemering zijn gebeurd, of kort daarna, want geen enkele Damster heeft de kist door een ander zien plaatsen. Wel hebben omwonenden tegen zeven uur 's avonds een vreemd zoemend geluid gehoord, maar daar werd geen noemenswaardige aandacht aan besteed. Opmerkelijk.

Het waren enkele gasten van een restaurant ter plaatse die de kist ontdekten toen zij het etablissement verlieten. Onze immer rappe en alerte CPA-fotograaf toog (pas) donderdagmorgen en plezierig uitgeslapen naar het kerkplein om de kist op de plaat te zetten.
Hij trof daar Tammo Tiekens, één van de omwonenden. Tiekens was er nog vol van: "Nait te geloov'm, wat 'n ding ja! 'k Ging guster mit mien hond nog eem loop'm over 't kerkplain en toun stond dei kist der moar zo!" Toen Tiekema dichterbij kwam meende hij een gonzend geluid te horen en de kist vibreerde licht bij aanraking. "Hail vremd', meende Tiekema. Hij en zijn hond schrokken daar bijzonder van en zij spoedden zich snel huiswaarts. Toen hij samen met enkele buren daarna terugkeerde bij de kist, waren er echter geen bijzonderheden meer te bespeuren.

En nu staat de kist daar. Waarom? Geen idee. Maar Damsters vermoeden hier opnieuw de hand van de Vreemdeling. Nog één dag te gaan…..