Nieuws
Laatste Nieuws:

Cultureel Platform Appingedam
Gemeente Appingedam
Leader
Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen
Provincie Groningen
Deksels Kunstzinnig
Henk Bleker
Will Meeder
VSB Fonds
Stichting Kronkels door Fivelingo
Stichting J.B. Scholtenfonds
SNS Fond Eemsmond
Univé
Groningen Seaports
De Noordelijke Kunsthof (lid CPA)
Museum Stad Appingedam ( Lid CPA)
Nicolaïkerk Appingedam (lid CPA)
Filmliga Delfzijl (lid CPA)
Museum Møhlmann (lid CPA)
Rabo Bank
Essent
IVAK (lid CPA)
Openbare Bibliotheek Appingedam
Nieuwe Appingedammer Handelsvereniging
ASWA Appingedam (lid CPA)
VVV Appingedam (lid CPA)
Maarten Burggraaff
Appingedam in Beeld
Elles Bulder
Visions of the North

Nieuws

<< KunstmarktGeheimzinnige kist verschijnt op kerkplein >>

Emme Groot, opening Het Geheim

Open!

vrijdag, 29 augustus 2008

De eerste van de twee plechtigheden

Een evenement als 'Het Geheim van Appingedam' wordt natuurlijk officieel, maar vooral feestelijk geopend. Op vrijdag 29 augustus jl. werd om 13.00 uur door het comité van aanbeveling burgemeester Emme Groot en Tweede Kamerlid Rikus Jager de openingshandelingen verricht. Het kunstzinnig karakter van de opening van Het Geheim werd door Theatergroep Auth & Tiek kracht bijgezet: dames in t blauw dames met intens sierlijke lange benen lieten de heren plaatsnemen op zeer hoge stoelen. De Vreemdeling bood hulp: een kar geladen met ladder en trap werden ingezet om de heren te laten plaatsvinden.  Waarna mooie kapriolen van de jongste telg van het stel, een jong, blond meisje de heren van een kopje (nou ja kopje ...) thee mocht voorzien!

Lovende (openings)woorden van een afscheidnemende burgervader. Daar was niets geheimszinnigs aan: ' met trots bezie ik het programma en spreek de wens uit dat veel mensen gebruik gaan maken van het zeer uitgebreide programma van uiteenlopende activiteiten, dit weekend.

Blij is de burgemeester ook om te constateren dat het CPA, de organisatie van Het Geheim, samenwerking heeft gezocht met tal van organisatie zoals IVAK, st. Nicolaikerk, Aswa en vele meer! ‘Daar zit de kracht van dit evenement. Interessante programma's en voorstellingen. Ik zal er zeker gebruik van maken. Het Geheim van Appingedam, ik zie het als een mooie 'pluim' op de periode van mijn burgermeesterschap. Ik wens de organisatie heel veel publiek en zonneschijn.'

Burgemeester Emme Groot en Tweede Kamerlid Rikus Jager namen hun plechtige rol op speelse en luchtige manier serieus. Hun mimiek sprak boekdelen. Er werd buiten de speach van de burgemeester om geen woord gezegd.

Kijk voor meer sfeerplaatjes in ons Fotoboek.