Nieuws
Laatste Nieuws:

Cultureel Platform Appingedam
Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen
Gemeente Appingedam
Leader
Provincie Groningen
Deksels Kunstzinnig
Henk Bleker
Will Meeder
VSB Fonds
Stichting Kronkels door Fivelingo
Stichting J.B. Scholtenfonds
SNS Fond Eemsmond
Univé
De Noordelijke Kunsthof (lid CPA)
Groningen Seaports
Museum Stad Appingedam ( Lid CPA)
Nicolaïkerk Appingedam (lid CPA)
Filmliga Delfzijl (lid CPA)
Museum Møhlmann (lid CPA)
IVAK (lid CPA)
Openbare Bibliotheek Appingedam
Rabo Bank
Essent
Nieuwe Appingedammer Handelsvereniging
ASWA Appingedam (lid CPA)
VVV Appingedam (lid CPA)
Maarten Burggraaff
Appingedam in Beeld
Elles Bulder
Visions of the North

Nieuws

<< Uitmarkt en warenmarktMysterieuze Puzzeltocht >>


Opening kerk en pleinen

zaterdag, 30 augustus 2008

Lovende woorden van zowel Commissaris der Koningin Max van den Berg als burgemeester Emme Groot voor de organisatie van de viering.
 
Met de Kunst- & Cultuurdagen 'Het Geheim van Appingedam' is in samenwerking met de gemeente bijzondere aandacht besteed aan het gereedkomen van gerestaureerde Nicolaïkerk, de herinrichting van Wijkstraat en beide kerkpleinen. Met deze projecten is beoogd dat de Nicolaïkerk, naast kerkdiensten, ook gebruikt zal worden als cultureel ontmoetingscentrum en fungeren de heringerichte kerkpleinen en de omliggende omgeving als 'stadsplein' waar diverse activiteiten kunnen plaatsvinden. Als afsluiting van deze projecten vond op zaterdag 30 augustus jl in de Nicolaïkerk een bijzondere gebeurtenis plaats, waarbij ook de Commissaris der Koningin Max van den Berg en burgemeester Emme Groot aanwezig waren. Theater, verrassing, de komst van de Vreemdeling (een verdwaalde Sinterklaas?!) met zijn schatbewakers (theatergroep Visions of the North): er was alom verwarring bij deze 'Allerallerplechtigste Plechtigheid' van Het Geheim.

Sinterklaas verklaarde aan de pers en enkele licht verbijsterde kinderen dat hij een beetje in de war was. Hij was op reis naar een ander land mogelijk verdwaald. Maar hij beloofde plechtig op zijn verjaardag in december weer terug te keren. 

Gebaar 
Gedurende lange tijd heeft de binnenstad op de schop gestaan, voordat de herinrichting van het centrum bij de Nicolaïkerk een feit was. En hoewel het resultaat er nu zeker mag zijn, hebben de werkzaamheden ook ongemak met zich mee gebracht. Als gebaar van de gemeente Appingedam werd in samenwerking met bureau Elles Bulder speciaal voor de Damster bevolking het muziekprogramma op zondagmiddag 'gecomponeerd'. Hier trad het kamerkoor Tirana op, gaf Stef Tuinstra een orgelconcert en was er een prachtige performance van stemkunstenares Greetje Bijma en organist/harmoniumnist Klaas Hoek.

Bekijk de foto's van de opening in ons Fotoboek.