Programma
Laatste Nieuws:

Cultureel Platform Appingedam
Gemeente Appingedam
Leader
Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen
Provincie Groningen
Deksels Kunstzinnig
Henk Bleker
Will Meeder
VSB Fonds
Stichting Kronkels door Fivelingo
Stichting J.B. Scholtenfonds
SNS Fond Eemsmond
Univé
Groningen Seaports
De Noordelijke Kunsthof (lid CPA)
Museum Stad Appingedam ( Lid CPA)
Nicolaïkerk Appingedam (lid CPA)
Filmliga Delfzijl (lid CPA)
Museum Møhlmann (lid CPA)
Rabo Bank
Essent
IVAK (lid CPA)
Openbare Bibliotheek Appingedam
Nieuwe Appingedammer Handelsvereniging
ASWA Appingedam (lid CPA)
VVV Appingedam (lid CPA)
Maarten Burggraaff
Appingedam in Beeld
Elles Bulder
Visions of the North

Programma

<< Optredens leden Molukse St. MASOHI - Uitmarkt - kerkpleinPot, Van Lienen & Baumgarten: trekharmonica's en de contrabas (2) - Kerkje Nicolaas >>

Vertelplantage, 'Geheimwee' - Bibliotheek

zaterdag, 30 augustus 2008, 11:30 - 12:30

Vertellers en muzikanten van de Vertelplantage treden op in het ‘Geheim van Appingedam’ met het programma ‘Geheimwee’. Een spannende muzikale vertelvoorstelling van de vertellers Wilma Meijer en Nico Herwig en de muzikanten Marian Toussaint Raven en Tineke Roozen.

De Vertelplantage is een collectief van verhalenvertellers en muzikanten. Hieronder een korte beschrijving van de vier deelnemers die op zaterdag 30 augustus in Appingedam zijn.

Wilma Meijer en Marian Toussaint Raven: vertelster/muzikante en muzikante.
Op 6 jarige leeftijd is bij Wilma haar enthousiasme voor verhalenvertellers ontstaan, toen al merkte zij het verschil tussen vertellen en voorlezen. Sinds 10 jaar vertelt zij nu ook zelf enthousiast verhalen, vooral verhalen waarin zij zichzelf helemaal kan inleven, waarbij zij als het ware in het verhaal kan kruipen en het publiek dit laat meebeleven.
Met muziek zijn Marian en Wilma opgegroeid. Beiden hadden zij zeer muzikale vaders. Dat het hun blij maakt met elkaar muziek te maken, straalt ook op het publiek af. Marian speelt fluit alsof zij de nachtegaal zelf is, Wilma speelt met veel plezier op de accordeon. De muziek geeft aan de verhalen een extra dimensie. en tussen de verhalen door zorgt de muziek voor relaxte momenten.

Tineke Roozen: muzikante en muzikale verhalenverteller.
In 2001 maakte zij kennis met de Groninger "Voorlees en Vertelsalon" opgericht in 1989 door Francien Braaksma te Stedum. Sindsdien ging er een boeiende wereld voor haar open, waarin zij met haar kwaliteiten als muzikante de vertellers ondersteunt met accordeon, trekharmonica, gitaar en geluiden, waarvoor zij gebruik maakt van verschillende voorwerpen en slagwerk. Het muzikale verhaal, waarin zij gebruik maakt van kijkdozen, handpoppen en materiaal, heeft ook haar warme belangstelling.

Nico Herwig: verteller
Nico heeft zijn eerste schreden op het vertelvak in 1999 gezet. Na een cursus bij de vertelmeesters Guillaume Pool en Marcel van der Pol heeft hij zich ontwikkelt als professioneel verteller. Nico wordt vaak uitgenodigd voor vertelvoorstellingen. Geen enkele vertelplek is hem vreemd. Zijn kracht ligt in het interactief vertellen en improviserend vertellen. Met veel plezier geeft hij vertel workshops en af en toe wordt hij ingehuurd als docent vertelkunst bij de USVA.
De laatste tijd gaat zijn ontwikkeling ook in de richting van scriptwriting en regievoering. Daarnaast is Nico ook schrijver van avonturenromans. In oktober 2008 komt zijn eerste boek uit, getiteld Marieken en Wichbold, deel 1: de Proeve van Bekwaamheid.

Locatie en tijdstip:
Zaterdag 30 augustus 2008, 'Leescafé' Openbare Bibliotheek, Koningstraat 51, Appingedam. 

Meer informatie over De Vertelplantage