Programma
Laatste Nieuws:

Cultureel Platform Appingedam
Gemeente Appingedam
Leader
Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen
Provincie Groningen
Deksels Kunstzinnig
Henk Bleker
Will Meeder
VSB Fonds
Stichting Kronkels door Fivelingo
Stichting J.B. Scholtenfonds
SNS Fond Eemsmond
Univé
Groningen Seaports
De Noordelijke Kunsthof (lid CPA)
Museum Stad Appingedam ( Lid CPA)
Nicolaïkerk Appingedam (lid CPA)
Filmliga Delfzijl (lid CPA)
Museum Møhlmann (lid CPA)
Rabo Bank
Essent
IVAK (lid CPA)
Openbare Bibliotheek Appingedam
Nieuwe Appingedammer Handelsvereniging
ASWA Appingedam (lid CPA)
VVV Appingedam (lid CPA)
Maarten Burggraaff
Appingedam in Beeld
Elles Bulder
Visions of the North

Programma

<< Los Bomberos - Mercuriuspodium WijkstraatCulturele Uitmarkt - kerkplein >>

Kunstexpositie NOVO - Kerkje Nicolaas

zaterdag, 30 augustus 2008, 10:00 - 16:00

Kunstenaars met hart en ziel

Atelier en kunstuitleen NOVO Kunst aan de Solwerstraat in Appingedam, in het kerkje Nicolaas is tijdens het Geheim geopend van 10.00-16.00 uur. Normaal is het atelier geopend op maandag t/m woensdag van 10.00 - 16.00 uur. 

Bij NOVO kunnen mensen met een verstandelijke beperking zich ontplooien en participeren in de samenleving.

Drie ateliers
De drie ateliers in Appingedam, Groningen en Vlagtwedde zijn onderdeel van NOVO. Hier werken kunstenaars met een verstandelijke beperking onder professionele begeleiding, met het doel om de ontwikkeling beperking onder professionele begeleiding, met het doel om de ontwikkeling te stimuleren en diverse technieken te beoefenen. Zo helpen wij hen bij het vinden van persoonlijke voorkeuren in techniek en onderwerpen.

Galerie
NOVO heeft één galerie, die is ondergebracht in de locatie in Groningen. Wij houden elk jaar een aantal exposities, zodat het werk van de kunstenaars onder de aandacht van een breder publiek komt. Dit kunnen individuele of groepsexposities zijn.

Werkwijze
De kunstenaars werken in kleine groepen. Eerst worden zij vertrouwd gemaakt met verschillende materialen en technieken. De begeleiding besteedt onder meer aandacht aan kleurenleer, compositie en verhoudingen. ’s Morgens werken de kunstenaars aan groeps- en individuele opdrachten. ’s Middags hebben zij de ruimte om vrij te werken. Wij leren hen naar eigen werk en dat van anderen te kijken en bezoeken musea en tentoonstellingen. Hierdoor kunnen zij zich op kunstzinnig gebied optimaal ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is om zo zelfstandig mogelijk te werken.

Verhuur schilderijen
Een jaarabonnement kost € 30,-. Naast het jaarabonnement huurt u een kunststuk voor € 7,- per kwartaal. U kunt met één abonnement maximaal tien werken huren. Als u besluit een gehuurd werk te kopen, brengen wij maximaal een jaar huur in mindering op de prijs.

Verkoop schilderijen
U kunt de kunstwerken op afbetaling kopen in termijnen van minimaal € 25,- per maand, afhankelijk van de prijs van het werk.